روشهای موکتشویی
شستشوی موکت روش های گوناگونی دارد که می توان روش های زیر را ذکر کرد:
موکت شویی با مواد طبیعی
برای شست شوی موکت به صورت طبیعی می توان از مواد طبیعی همانند نمک ، جوش شیرین و سرکه استفاده نمود. جوش شیرین خاصیت پاک کنندگی بیشتری دارد. ابتدا بر روی لکه مقداری جوش شیرین ریخته و بعد سرکه را بر روی آن می ریزیم و میگذاریم مدتی روی آن بماند تا لکه را از بین ببرد.
برای پاک کردن جوش شیرین خشک شده نیز می توان از جارو برقی استفاده کرد. البته این روش برای پاک کردن لکه های قدیمی چندان کاربردی ندارد.
موکت شویی با استفاده از دستگاه بخارشوی
با دستگاه بخارشوی می توان گرد و غبار موکت را تمیز کرد. این روش هیچ آسیبی به بافت موکت نمی زند، ذرات ریز غبار را نیز میتواند از آن جدا کند.
برای تمیز کردن موکت می توان به بخار شوی، مواد شوینده نیز اضافه نمود، تا علاوه بر زدودن گرد و خاک موکت آن را عاری از لکه نیز کرد.
موکت شویی با استفاده از پراکسیدهیدروژن
با استفاده از پراکسیدهیدروژن که یک پاک کننده خوبی برای از بین بردن لکههای رنگی (مثل لکه آب میوه یا خون) بر روی موکت ایجاد شدهاند به شمار میرود.
با استفاده از این ماده و برس شستشوی قالیشویی ، لکههای موکت به خوبی از بین خواهند رفت. ولی برس کشیدن زیاد باعث از بین بردن پرز موکت می گردد. به این نکته حتما توجه نمایید.
موکت شویی با شامپو فرش
شامپو فرش از بهترین و پر استفاده ترین شوینده های فرش، موکت و قالی می باشد. از شامپو فرش هایی که خاصیت اسیدی کمتری دارند استفاده نمایید تا بافت موکت آسیب نبیند.
یکی از معایب استفاده از شامپو فرش ، باقی ماندن رطوبت بر روی موکت می باشد؛ که بعد از خشک شدن تبدیل به لکه خواهد شد. برای جلوگیری از بروز این مشکل میتوانید از موکت شویی معتبر کمک بخواهید، که مجهز به دستگاههای خشک کن قوی هستند.
استفاده از دستگاههای موکت شویی تمام اتوماتیک
این روش مختص قالیشویی ها می باشد، که تقریبا تمام امور توسط دستگاه های موکت شویی انجام می گردد. بسیاری از قالیشویی ها به دستگاه های مکانیزه ای مجهز می باشند، که به این روش موکت شویی انجام می دهند.
شستشو توسط دستگاههای تمام اتوماتیک به جلوگیری از هدر رفت آب نیز کمک میکند و در عین حال بهترین کیفیت شستشو را به ارمغان میآورد.